Varkenshouderij

Nieuws

VEZG past zeugenprijsbeleid weer aan

Oldenburg - De Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG) stelt haar zeugenprijsbeleid weer bij.

Vanaf 15 april gaat deze instantie de prijs af boerderij voor zeugen op woensdag publiceren. De aanbeveling geldt dan van donderdag 0:00 uur tot en met woensdag 00:00 uur.

Tot dusver – dat wil zeggen sinds december vorig jaar – gold de VEZG-prijs van maandags tot en met zondag, maar dat heeft volgens de organisatie toch niet goed gefunctioneerd. Het bleek dat de vergelijkbaarheid met de ambtelijke notering daarvan hinder ondervond. De gewijzigde aanpak neemt dat bezwaar weg. De prijs af boerderij houdt bovendien rekening met regionale en van het individuele bedrijf afhankelijke invloeden. Niettemin blijft het volgens de VEZG moeilijk om een goede zeugenprijsaanbeveling te doen. Dit gezien de concentratie aan de kant van de verwerking. Ruim 90 procent van de zeugen in Duitsland komt terecht bij slechts enkele slachters.

Of registreer je om te kunnen reageren.