Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Schotland schiet slachterij te hulp

Edinburgh – De Schotse regering heeft €3,7 miljoen investeringssteun toegekend voor de uitbreiding en vernieuwing van een varkensslachterij in Brechin. Als dat project eind dit jaar klaar is, is er weer voldoende capaciteit in Schotland om alle daar geproduceerde varkens te slachten.

De varkenssector in Schotland zat zwaar in de problemen sinds het toenmalige Vion UK de grootste slachterij, Halls of Broxburn, sloot. Veel fokkers moeten sindsdien hun dieren over grote afstand naar andere slachterijen – in Engeland – brengen. Dat probleem moet verholpen zijn als Quality Port Limited haar uitbreiding in Brechin in gebruik gaat nemen. QPL is een joint-venture van Scottish Pig Producers en Tulip UK, de Britse dochter van Danish Crown, die speciaal is opgericht voor de bouw van een nieuwe varkensslachterij in Schotland.

"Na de sluiting van Halls of Broxburn is het een moeilijke tijd geweest voor de varkenshouders. Ik ben blij dat deze nieuwe fabriek van de grond begint te komen want dat luidt een betere toekomst in voor de Schotse varkensvleesketen. Ik ben er zeker van dat onze investering zal leiden tot een uitbreiding van de Schotse varkensstapel", aldus minister voor plattelandszaken Richard Lochhead.

Eén reactie

  • geen boer

    benieuwd hoe men dit in Brussel weet te verkopen. Normaliter kan dit soort staatssubsidie niet door de beugel, hoewel het bedrag natuurlijk niet al te groot is.
    Nieuws van vandaag in die regio zijn trouwens de aanhoudende geruchten rondom First Milk. Kennelijk zal vrijdag a.s. 12:00 een communique uitgegeven worden, waarbij (volgens een hoestende man in regenjas) het bedrijf in vieren gesplitst in de verkoop gaat.
    Voor de aangesloten rundveehouders een drama zoals we in w-europa in geen tijden meer gezien hebben...

Of registreer je om te kunnen reageren.