Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Pro Dromi-kraamhok op tv

Doetinchem - Vanavond is bij het tv-programma eenvandaag een reportage te zien over het Pro Dromi-kraamhok. De reportage is gemaakt in de stallen van VIC Sterksel en bij varkenshoudster Annechien ten Have.

Aanleiding voor het programma is de oproep van Varkens in Nood begin deze week om kraamboxen te verbieden en alleen nog het Pro Dromi-systeem toe te staan. Volgens de stichting is het Pro Dromi-kraamhok een veelbelovende alternatief voor de reguliere kraambox. Han Swinkels, manager van VIC Sterksel, werd door eenvandaag benaderd om vanuit onderzoeksperspectief het systeem toe te lichten. Volgens Swinkels wilden de programmamakers het hele verhaal vertellen en niet alleen het verhaal van de actiegroepen.

Laatste reacties

 • evanderpasch1


  En als annachien gaat vertellen hoe geweldig het is zonder de nadelen op te noemen, worden wij verplicht om het te maken zonder dat er een meerprijs tegen over staat ,immers wat verplicht is gaat supermarkt geen cent meer voor betalen 

 • w v gemert


  Sterksel onderzoekt alles als ze maar werk/ opdrachten binnen krijgen ,belang van de varkenshouders hebben ze allang niet meer in het oog. Het lijkt wel of er een paar mensen op Sterkesl werken die mogelijk lid zijn van de PVDD. De geldkraan dicht draaien is de beste oplossing en wel onmiddelijk, een taak m.i. voor de POV. (de boer aan het roer )

 • brabantsduitserke

  en zo worden onze belangen verkwanseld.

 • joannes

  En hoe wordt de Burger gemanipleerd? Tv-programma´s voor de marketing van toeleverciers producten die hand in hand met Politicy er een mooie cash stroom aan overhouden! En de boer maar opjagen te investeren, desnoods met wetten en regels gecontroleerd door een leger van ambtenaren!

Of registreer je om te kunnen reageren.