Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:10 apr 2015

Nog geen beslissing in varkenspestzaak

's-Hertogenbosch – Al achttien jaar lang staan een Limburgse varkenshouder en het bestuur van Ki-Limburg tegenover elkaar in de rechtbank.

De varkenshouder heeft in maart 1997 een rechtszaak aangespannen tegen het ki-station, omdat deze verantwoordelijk zou zijn voor de besmetting met klassieke varkenspest op zijn bedrijf. De besmetting is volgens de varkenshouder veroorzaakt door de levering en inseminatie van besmet sperma door ki-station Limburg. Het gerechtshof besloot afgelopen week dat Ki Limburg meer bewijzen moet aanleveren die bevestigen dat het ten tijde van het leveren van sperma aan de varkenshouder niet wist en ook geen rekening hoefde te houden met de mogelijkheid dat het sperma besmet was met varkenspest en via KI kon worden overgedragen.

Eén reactie

  • aarthamstra1

     WEIGERING UIKERING AULJESZKY SCHADEVRGOEDING .Zoek contact met personen die ook problemen hebben met  het NVV beterft uitkeering van de schade afwikkeling aangaande inentingen AUJESZKY.  aarthamstra@hotmail.com

Of registreer je om te kunnen reageren.