Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

NVV wil inzicht in varkensgezondheid

Barneveld - Om goed inzicht te krijgen in de varkensgezondheid in Nederland is het volgens de NVV van groot belang dat varkenshouders samen met hun dierenartsen gegevens invoeren in Veeonline Veekijker van de Gezondheidsdienst voor Dieren.

"De gezondheidstrends in de Nederlandse varkenshouderij digitaal invoeren geeft niet alleen voortdurend inzicht voor de varkenshouder op eigen bedrijf, maar geeft ook inzicht in wat er in zijn regio afspeelt", aldus dagelijks bestuurslid Gert van Beek. Ook kan de sector dan volgens het bestuurslid cijfermatig aantonen dat de varkens gezond zijn. De NVV wil dat dierenartsen vanaf 1 juli van dit jaar de bedrijfsgegevens digitaal gaan doorgeven.

Eén reactie

  • John*

    vind t erg ongezond dat de bedrijfsgegevens verspreid in meer dan 20 verschillede databases zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.