Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

'Meer regels is paard achter wagen spannen'

Roggel – Meer wetgeving om het dierenwelzijn in Nederland te verbeteren beschouwt Mark Tijssen als 'het paard achter de wagen spannen'.

Volgens hem verplaatst door extra wetgeving de varkenshouderij naar gebieden in Europa waar de regels minder streng zijn en minder aandacht is voor dierenwelzijn. Tijssen is vakgroepvoorzitter varkenshouderij van LLTB en namens het Verenigd Varkenshouderij Platform verantwoordelijk voor de portefeuille dierenwelzijn.

Tijssen wil de consument (markt) laten betalen voor meer welzijn. Mocht dit niet vlotten, dan bewijst dit volgens hem dat de consument mogelijk onvoldoende geïnteresseerd is in meer dierenwelzijn. Het zal aan de varkenshouderij niet liggen om meer welzijnsvriendelijk geproduceerd vlees te leveren. Tijssen: "Wij willen graag in die vraag voorzien".

Volgende week organiseert het Deense landbouwministerie een conferentie over dierenwelzijn voor politici, dierenbeschermers, periferie en de varkenssector. Staatssecretaris Sharon Dijksma zal daar de Nederlandse welzijnsaanpak delen met de aanwezigen. Tijssen is er ook bij. Hij zal elke gelegenheid aangrijpen om te vertellen dat verdere verbetering van het dierenwelzijn uit de markt moet komen en wetgeving averechts werkt en de concurrentiepositie van Nederland verzwakt.

Lees een uitgebreide analyse over dit onderwerp in het komende nummer van Boerderij weekblad.

Laatste reacties

  • Gebr.hendrikx


    Dit heeft mark heel goed gezien!

  • info460


    Helemaal gelijk Mark. Zet hem op en vertel ze een duidelijk boerenverhaal deze week waar ze niet omheen kunnen. Meer kun je niet doen. SUCCES!

Of registreer je om te kunnen reageren.