Varkenshouderij

Nieuws

Februari-export varkensvlees VS kleiner dan vorig jaar

Washington - De Verenigde Staten exporteerden in februari 5 procent minder varkensvlees dan een jaar eerder. De export was in februari echter 8 procent groter dan in januari. De waarde van het geëxporteerde vlees was 7 procent lager dan een jaar eerder.

Over de eerste twee maanden van dit jaar exporteerden de Verenigde Staten 10 procent minder vlees. De exportwaarde was 11 procent kleiner. Een van de oorzaken van de kleinere export is een langslepend arbeidsconflict in de westelijke havens van de VS. Dit conflict is op 20 februari tot een oplossing gekomen, maar heeft nog wel de februari-export fors negatief beïnvloed.

De Verenigde Staten exporteerden in februari 232.615 ton varkensvlees naar Korea. Dit was de grootste maandhoeveelheid in vier jaar. Over januari en februari kwam de exporthoeveelheid uit op 37.877 ton.

Een andere belangrijke exportbestemming voor de Amerikanen is Taiwan. Vergeleken met een jaar eerder steeg de export naar dat land met 149 procent in volume tot 1.763 ton.

De export naar China, Hong Kong en Japan is kleiner geworden. Japan ontving 6 procent minder varkensvlees (33.582 ton). De export naar China en Hong Kong was 41 procent kleiner dan in februari 2014.

Volgens de U.S. Meat Export Federation (USMEF) hebben de problemen in de havens vooral de export naar Japan parten gespeeld. De Europese exporteurs hebben een deel van de markt in Japan overgenomen van de Amerikanen. Ook de Amerikanen onderkennen dat de sterke dollar nadelig is voor hun exportpositie.

Of registreer je om te kunnen reageren.