Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Beursprijs plus 4, Hilckmann plus 7 cent

Zoetermeer – De beursprijs van vleesvarkens stijgt met 4 cent naar €1,43 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann verhoogt zijn notering voor de komende week met 7 cent naar €1,46 per kilo geslacht gewicht.

Vorige week ging de beursprijs al met 5 cent per kilo omhoog, waarmee de prijsstijging over twee weken op 9 cent per kilo komt. Hilckmann zit daar nog een cent boven na de prijsverhoging van 3 cent vorige week. Met deze prijsverhogingen blijven de Nederlandse partijen in het spoor van de Duitse Vereinigungspreis en de slachterijen. De Nederlandse slachterijen hebben wel heel veel moeite met de prijsverhogingen, mede omdat de prijzen van de nekken en schouders in Nederland ver achterblijven met die in Duitsland.

Maar ook in Duitsland beginnen slachterijen te morren en proberen ze hier en daar de prijzen te drukken. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs moest na de prijsstijgingen van de afgelopen weken een adempauze in lassen en dat resulteerde in een gemiddelde prijs die 1 cent lager uitkwam dan dinsdag met €1,54 per kilo geslacht gewicht.

Voor de biggen verwachten de Nederlandse biggenhandelaren een stabiele prijs. De beursprijs blijft daarmee op een niveau van €38 per stuk. De zeugenprijzen van de beurs blijven onveranderd.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • w v gemert


  Wanner leren ze het nogeens bij de boerderij:REKENEN !!!Duitsland plus 10 excl. BTW Nederland plus 10 inclusief BTW  verschil : 0,006 cent per kg

 • varkenshouder1


  Ja en vermeld dan als journalist er meteen bij dat de varkenshouder allang onder de kostprijs zit te werken i.p.v dat slachterijen moeite hebben met de prijsstijging. De retail boeit het niet want die zullen je ten alle tijden proberen te melken.

  Laat er nog maar 30 cent meer bijkomen.(minimaal) zodat de varkenshouder alle kosten betaald heeft.

 • slutter

  Willem,       de 6 is te ver doorgeschoten....

Of registreer je om te kunnen reageren.