Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

€400.000 voor begeleidingstraject vierdageneis

Barneveld - Tijdens een bestuurlijk overleg met de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken aangegeven dat er €400.000 beschikbaar is voor het begeleidingstraject rondom de vierdageneis.

Gezien eerdere ervaringen met de begeleiding van de bedrijven in het netwerk groepshuisvesting is dit bedrag volgens verwachting van NVV en LTO niet voldoende om alle bedrijven zorgvuldig te begeleiden. Een deel van de financiering van het traject zal dan ook voor eigen rekening van de deelnemer komen. Bedrijven die deelnemen aan het begeleidingstraject kunnen een ontheffing krijgen van één jaar om de geadviseerde aanpassingen op het bedrijf door te voeren.

Laatste reacties

  • Snel


    heb al geinvesteerd voor de 4 dageneis, werkt helaas niet .Nu moet ik volgens de mail die ik gekregen heb van de WUR verplicht investeren als we er samen met de WUR niet uitkomen met de huidige inrichting. (Voerligboxen met uitloop)

  • John*

    Sharon, maak met die ton 4 ton anderen blij en laat die zeugen toch lekker 4 weken in de box net zoals de rest in Europa.

  • varkenshouder1


    Je kan beter zeggen, 'met dank aan de onderzoekers die het niet gesnapt hebben'.

Of registreer je om te kunnen reageren.