Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Zelfvoorzieningsgraad Rusland blijft groeien

Moskou - De Russische veehouderij produceerde afgelopen jaar 12,7 miljoen ton vlees, op basis van levend-gewicht. Dat is 4,1 procent meer dan het voorgaande jaar.

De productiestijging in 2014 was kleiner dan in het jaar daarvoor. In 2013 bedroeg de stijging 5,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van Rosstat, het federale statische bureau.

De productie van eieren daalde licht in 2014. De Russische pluimveesector produceerde afgelopen jaar 41,3 miljard eieren.

De varkensstapel in Rusland groeide afgelopen jaar met 1,7 procent, tot 19,4 miljoen dieren. In de pluimveehouderij bedroeg de groei van de veestapel 4,8 procent, tot 518,5 miljoen dieren.

De zelfvoorzieningsgraad voor vlees in Rusland blijft stijgen. In de periode van 2008 tot en met 2014 met 16 procent, tot 83 procent. De stijging is vooral te danken aan de groeiende binnenlandse productie van pluimvee- en varkensvlees. Met overheidssteun zijn in de genoemde periode 470 nieuwe varkensbedrijven gebouwd en 334 bedrijven voor de pluimveevleesproductie.

In het afgelopen jaar groeide vooral de productie van vleessoorten die door de invoerstop van Moskou zijn getroffen, waaronder varkensvlees.

Rusland wil vanaf 2020 zelfvoorzienend zijn voor voedselproductie. Dat is in 2012 vastgelegd in een staatsprogramma. Om dit te stimuleren krijgt de sector financiële steun van de overheid. In totaal €46 miljard, over een periode van 8 jaar (31 miljard federaal geld, 15 miljard regionale steun).

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Als de vraag een nog een beetje afneemt zitten ze zo op 100%.

 • piethermus1

  Hoe zou de vraag naar voeding af moeten nemen? Een deel van het eigen volk wegzuiveren, zoals Stalin deed?

 • ed12345

  Ik denk dat ze deze keer een redelijke kans maken een heel eind in de zelfvoorziening te voorzien over geen 5 maar pakweg 10 jaar

 • hondwafwaf

  In Rusland heeft men te maken met een negatieve bevolkingsgroei...

 • Fermer

  .... en een stijgende productie, de kennis breidt zich ook daar uit, de aanloop is er, de kosten zijn er laag, dus bereid je maar voor ......

 • van den brink trading

  grondveroveren

 • evanderpasch1

  hoe betrouwbaar zijn de cijfers?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.