Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Veel doden in India door varkensgriep

New Delhi - Inmiddels zijn ruim 1.600 mensen in India overleden aan de varkensgriep. Nog eens 28.000 mensen zijn besmet door de ziekte, meldden Indiase media vrijdag. Vorige week stond het dodental nog op 1.300.

De uitbraak woekert voort sinds december en lijkt bepaald niet af te nemen. De Indiase overheid roept mensen op voorzichtig te doen, maar krijgt het verwijt niet genoeg te doen.

Medici discussiëren onderwijl over het gevaar van het virus. Uit een studie van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT) blijkt dat het virus  in India mogelijk is veranderd in vormen die besmettelijker en gevaarlijker zijn dan het origineel. Maar volgens Indiase onderzoekers hebben de Amerikanen oude stalen gebruikt, terwijl zij het huidige virus onderzochten. Dat zou juist niet schadelijker zijn dan normaal.

Een uitbraak van varkensgriep in Mexico in 2009 ontwikkelde zich tot een pandemie. De 'Mexicaanse griep' doodde wereldwijd duizenden mensen. Deze virusvariant zou een mix van vogelpest, varkensgriep en menselijke griep zijn.

Laatste reacties

 • j.haas1


  Waarom haalt Boerderij de term varkensgriep weer voor de dag, terwijl Mexicaanse griep de benaming is. Doet de agrarische pers mee aan negatieve benadering van de varkenshouderij ?

 • silviabakel


  Dit stuk is regelrecht gekopieerd van de Telegraaf, <>

  Knap stuk werk!

  En de benaming is H1N1 griepvirus met stammen van de humanegriep, vogelgriep en varkensgriep.

   Boerderij: voor wie schrijven jullie ??

 • Ties S

  dus gauw even voor het weekend 'knippen en plakken'... zo ook weer nieuws.... terwijl juist de Telegraaf de sensatie krant vol hele en halve waarheden is....

 • a van vliet


  Mexicaans griepvirus heet ten onrechte varkensgriep

  <>

  stelletje dombo daar bij de boerderij

 • agro1


  wat een verbazing, je kent b toch? het dure blad met de vele reclames en mooie plaatjes, dat uit traditie gelezen wordt. geef ze nog 10 jaar, max. ze moeten de groene bron aanboren. vergrijzende, krimpende boerenbevolking, die steeds beter opgeleid is en ook in anders dan in slechte  en tendentieuze vertalingen info tot zich kan nemen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.