Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Studie bevestigt ernst gevolg coupeerverbod

Hannover - Staartbijten bij varkens is buitengewoon moeilijk te voorkomen als niet meer wordt gecoupeerd. Dat wordt bevestigd in een praktijkstudie van de Tierärztlichen Hochschule Hannover (TiHo), gemaakt in opdracht van de Nedersakische landbouwminister Chritian Meyer.

In vijftien productierondes lukte het maar één keer om minstens 70 procent van varkens met intacte staarten af te leveren bij de slachterij. Meyer heeft de studie aangevraagd omdat hij een premie wil uitloven aan varkenshouders die dat wel lukt. Bij de overige veertien mestdoorgangen was het percentage met aangebeten staarten hoger, tot meer dan 90 procent. Of de premie daarom van tafel is, is vooralsnog onduidelijk.

Laatste reacties

 • alco1

  In Nederland is het toch al een wet!!
  En zoiets kan toch alleen maar na gedegen onderzoek.
  Heeft het LTO zich toch weer een loer laten draaien, net als met het castreren.

 • steenbok1


  alco1 wees nu eens een vent, het is 1 voor 12 in de sector, niet gaan wijzen naar elkaar, MET zijn allen de kar trekken. Of het nu de NVV of de LTO is.

 • alco1

  Er moest veel eerder gewezen worden, dan zat je nu niet met al die ongelijke verordeningen.

 • joannes

  Men leert alleen wanneer het in de eigen portemonnee gevoelt wordt. Die idealisten en polulariteits volgers voelen nooit niet in hun portemonnee en...... nog belangrijker, wat ze het varken aandoen met hun geprojecteerde medeleven. Ze denken alleen aan die Varkenshouders beperken. Beperken omdat ze geen idee hebben, en er ook niet in geïnteresseerd zijn, hoe betokken een boer bij het welzijn van zijn vee is. 

 • w v gemert


  Dit onderzoek bevestigd dat bij de invoering van staarten inkorten bij varkens de juiste afweging is gemaakt zowel t.a.v. dierwelzijn, milieu en economie. Verandering is achter uit boeren in dit geval.

 • Realist

  Men is vroeger natuurlijk ook niet voor de lol begonnen met castreren en couperen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.