Varkenshouderij

Nieuws

Spanje grootste gebruiker particuliere opslag varkensvlees

Brussel – Spanje is de grootste gebruiker van de regeling van particuliere opslag voor varkensvlees die sinds 9 maart is geopend.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. In totaal is er 38.484 ton varkensvlees in de EU via de particuliere opslagregeling opgeslagen. Spanje is met bijna 9.000 ton verantwoordelijk voor bijna een kwart van de totale hoeveelheid.
Denemarken, Polen en Duitsland maken ook veel gebruik van de regeling. Zij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 19, 16 en 16 procent van de totale hoeveelheid vlees in de particuliere opslag. Nederland is verantwoordelijk voor 5,2 procent van het vlees dat in particuliere opslag is gegaan. Ook Italië, België, Portugal, Griekenland en Ierland maken in beperkte mate gebruik van de regeling voor particuliere opslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.