Varkenshouderij

Nieuws

'Nieuwe schapenpestvirus gevaarlijk voor varkens'

Hannover - Bij schapen en geiten is een nieuw pestvirus ontdekt dat mogelijk ook gevaarlijk is voor varkens.

Het nieuwe pestvirus heeft een nauwe relatie met het klassieke varkenspestvirus (KVP).

Dit ontdekten wetenschappers van de Universiteit Diergeneeskunde in Hannover. Uit het onderzoek bleek dat de antilichamen die optreden bij schapen en geiten na een infectie met het nieuwe pestvirus hetzelfde zijn als die na een infectie met KVP. De antilichamen zijn met conventionele serologische testen niet te onderscheiden. De overdracht van het pestvirus op varkens zou volgens de onderzoekers ernstige gevolgen hebben voor de toezicht- en controleprogramma's voor klassieke varkenspest in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.