Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

NVV-stemadvies: kies boerenpartij

Barneveld - De varkendshoudersvakbond NVV start een campagne waarin boeren, tuinders en landbouwgezinde burgers worden opgeroepen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen te stemmen op partijen die het beste voor hebben met de landbouw.

De campagne is digitaal en heet #KiesPartijvoordeBoeren. De provincies krijgen een steeds grotere rol in de besluitvorming rond landbouw volgens de NVV. Voorbeelden hiervan zijn vergunningverlening voor modernisering en uitbreiding van bedrijven.

De NVV start de campagne met videoboodschappen van vier (kandidaat) Statenleden: Ton Braspenning (CDA Noord-Brabant), Bastiaan Meerburg (VVD Gelderland), gedeputeerde Hester Maij (CDA Overijssel) en Matthijs Oosterhuis (VVD Groningen). Zij spreken zich in een filmpje uit vóór de landbouw. NVV-voorzitter Ingrid Jansen komt ook aan het woord in een filmpje.

Laatste reacties

  • PetervanKempen


    Het is denk ik niet zo moeilijk: CDA, VVD od CU, SGP dan weet je zeker dat je niet verkocht wordt aan de geitewollen sokken uit de randstad. Alles wat er dan komt , D66 en verder, richting links daar ben je als boer of plattelander , of jager altijd op een of andere manier de sigaar. (Uiterst rechts, daar wil ik het hier niet over hebben). Ik zag bij Renswoude een groot PvdA banier op een boeren weiland staan, dan denk ik: zeker gehuurd van een boer die alleen het geld ervoor telt en niet zijn toekomstperspectief met deze  partij. Heeft zeker gemist hoe Dijksma zich, opvalend lenig,  wegdrukt als er boeren in de problemen komen zoals bij de ganzen , de muizen en andere ongein als bezwaarmakende linkse rakkers van de PvdD.

  • geen boer

    de enige partij die onomwonden achter de sector staat is de SGP. Ik weet, dat moet je van houden, maar ze tonen ruggengraat daar waar het vrijwel niet meer waargenomen wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.