Varkenshouderij

Nieuws 8 reactieslaatste update:13 mrt 2015

Biggennoteringen 50 cent hoger

De belangrijke biggennoteringen zijn deze week met 50 cent gestegen. De beursprijs is vastgesteld op €37. Ook Vion verhoogde de notering met 50 cent naar €37,50.

De verwachting is dat de biggennoteringen hun top nu wel zo ongeveer hebben bereikt. De ontwikkeling van de varkensnoteringen heeft ook zijn wisselwerking met de biggenprijzen. De afgelopen weken zijn er relatief veel biggen naar Spanje gegaan. Spaanse vleesvarkenshouders willen hun stallen vol hebben om straks in het toeristenseizoen te kunnen profiteren van een goede afzet van varkensvlees. Die extra vraag uit Spanje loopt zo langzamerhand echter op zijn eind. Er is verder weinig afzet van Nederlandse biggen in Oost-Europa. Nederland blijft wat dat betreft erg afhankelijk van de Duitse afzetmarkt.

In Duitsland plusten de biggennoteringen afgelopen maandag nog wel met €1 tot €2. Dat wijst er op dat er daar nog een redelijke vraag is naar biggen. Het zou kunnen dat dat mogelijk toch nog een positief effect heeft op de Nederlandse notering voor volgende week. Op de iets langere termijn is de rek er wel uit. Zeugenhouders hebben hun kraamstallen vol liggen met jonge biggen die de komende weken op de markt zullen komen.

Prognose: Gelijk.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Laatste reacties

 • chila

  Wat een onzin , zeugenhouders hebben altijd biggen liggen die over enkele weken weg kunnen . Zeg dan niets !!

 • Wim Toornstra

  Chili de situatie is zo dat de opbrengsten bij de vleesvarkenshouders in heel Europa te wensen overlaat.
  Dit bepaald de opbrengst prijs van de biggen.

 • John*

  voor biggen van 33 euro valt er nu niet te klagen over de varkensprijs. het zelfs een meevaller.

 • struisvogel21

  33 euro? kun je er mij leveren

 • wimpy

  Denk dat het aanbod van biggen komende tijd niet groot wordt hoor nog veel problemen met verwerpers en terugkomers veel griep/ prrs onder de zeugen

 • Wim Toornstra

  Wimpy volgens mij preek jij de wens van de gedachten.

 • boerkebrabant

  wim. ook ons afbigpercentage door verwerpers is een stuk lager als voorgaande jaren, er zijn lings en rechts toch wel meer problemen als elders. neemt niet wel dat ook voor de mester de situatie er zeker niet rooskleurig uit ziet, de varkensprijs moet echt omhoog!

 • wimpy


  wim. elke scanner, veearts voorlichter heeft het er over, deze winter veel en langdurige problemen met terugkomer en verwerpers

  boerkebrabant zeker moet de varkensprijs omhoog anders komt t niet goed met de mesters

     

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.