Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Beursprijs varkens blijft stabiel

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens blijft voor de komende week stabiel op €1,34 per kilo geslacht gewicht. Ook lijkt er ondanks de hoge toeslagen een einde te zijn gekomen aan de stijging van de biggennotering.

Met de naderende paasdagen wordt het toch hier en daar lastiger om de prijzen in de benen te houden. Er vallen eind volgende week en begin die week erop slachtdagen uit en dat hindert de afzet van slachtrijpe dieren.

Al met al komt de prijsontwikkeling toch wat onder druk. En dat was op vrijdag ook merkbaar aan de lagere prijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs. De gemiddelde prijs op deze veiling zakte met 2 cent naar €1,44 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann vond ook aanleiding om zijn notering met 1 cent te verlagen naar €1,36 per kilo geslacht gewicht.

Bij de biggen leek er een lichte verhoging van de verwachtingsprijs te komen mede omdat er sprake is van relatief hoge toeslagen op de biggennotering. De uitkomst van de inventarisatie onder de Nederlandse biggenhandelaren gaf echter een andere uitkomst en dat resulteerde in de verwachting dat de biggennotering de komende week stabiel blijft.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • Gesloten

    Hilcmann heeft vorige week wel het voortouw genomen om de prijs 1 cent te laten stijgen, maar de andere slachterijen gingen niet mee. Dit is dus een correctie. De leveranciers van Hilcmann hebben vorige week toch mooi een cent extra betaald gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.