Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs daalt 1 cent, Hilckmann onveranderd

Zoetermeer – De beursprijs van vleesvarkens daalt met 1 cent naar €1,33 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann houdt de prijs dit keer stabiel op €1,36 per kilo geslacht gewicht.

De Nederlandse partijen wijken met de vaststelling van hun prijzen af van de ontwikkelingen in Duitsland. In Duitsland gingen de Vereinigungspreis en de notering van Tönnies nog met 3 cent omlaag. Sinds die prijsverlaging is de markt minder gespannen en is er sprake van stabilisatie, signaleert de Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN.

Het overschot aan varkens die op d emarkt worden aangeboden neemt per dag af, waardoor vraag en aanbod weer dichter bij elkaar komen.  Op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs resulteerde dit vrijdag in een stabilisering van de prijzen op een niveau van €1,44 per kilo geslacht gewicht.

De biggenprijzen gaan nog steeds wat omhoog. Voor de komende week rekent de Nederlandse biggenhandel op een prijsstijging van €1 per big. De definitieve biggenprijs komt met deze stijging op €38 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.