Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

'Beroepsverbod Straathof zonder gevolgen voor bedrijven'

Schwerin - De bedrijven van varkenshouder Adriaan Straathof in Duitsland kunnen ondanks het hem opgelegde beroepsverbod gewoon door blijven draaien zolang hij zich niet met de verzorging van de dieren bezighoudt. Dat stelt de deelstaatsregering van Mecklenburg-Voor-Pommeren in antwoord op vragen van de partij Die Linke in de landdag (het parlement van de deelstaat).

De Linke-fractie wilde weten welke gevolgen het beroepsverbod heeft voor de Straathofbedrijven. Het beroepsverbod was Straathof in januari opgelegd in de Landkreis Jerichower Land wegens herhaaldelijke tekortkomingen bij de naleving van de dierenwelzijnsvoorschriften. Weliswaar ligt Jerichower Land in Saksen-Anhalt, maar als een Landkreis ergens in Duitsland zo'n maatregel neemt, geldt het in de hele Bondsrepubliek, aldus de regering van Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het beroepsverbod geldt volgens het antwoord in de landdag echter voor Straathof persoonlijk en niet voor de onderneming Straathof Holding.

Laatste reacties

 • alco1

  Ik denk dat het beter voor het welzijn van de varkens zou zijn dat Straathof zich WEL met de bedrijfsvoering zal bezighouden. 

 • Tearpoal

  Met de fysieke verzorging van de dieren bemoeid hij zich al jaren iet meer, dus is dat ook niet het probleem. Hij weet kennelijk zijn handelspartners wel te bewegen
  zodat hij voldoende rendement heeft om dierverzorgers te bekostigen.

 • schoenmakers1

  het dierwelzijn intreseerd de zogenaamde dierenvrienden helemaal niets, het is hun alleen te doen om bepaalde personen zoveel mogelijk te beschadigen

 • veldzicht


  schoenmakers #3,die dieren vrienden intresseerd het dierenwelzijn alleen de dieren in Nederland,hoe verder weg hoe minder interresse ,de reden zal wel  anders zijn dan dierenwelzijn, eigen baantje,subsidie,kamerzetels,boertje pesten e.d. en natuurlijk  allemaal vegetarier, daarvoor mag alles uit de kast worden getrokken.

   

Of registreer je om te kunnen reageren.