Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Amerikaanse varkensstapel 7 procent groter

Washington - De Amerikaanse varkensstapel telde op 1 maart 65,9 miljoen varkens.

Dit is 7 procent meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De Amerikaanse varkenssector is bezig met een flinke groeislag. De sector heeft zich hersteld van de problemen van de afgelopen twee jaar met PEDv. Het aantal vermeerderingsdieren bedroeg 5.98 miljoen stuks; 2 procent meer dan een jaar geleden en 1 procent meer dan in het vorige kwartaal. Er waren 60 miljoen vleesvarkens; 8 procent meer dan een jaar geleden en iets minder dan in het vorige kwartaal.

De komende drie maanden (maart tot en met mei) is de verwachting dat er 2,87 miljoen zeugen zullen werpen. Dat is 2 procent meer dan in de zelfde periode van vorig jaar. Over de maanden juni en augustus is de verwachting dat de productie iets zal afnemen.

Eén reactie

  • joannes

    En nu de Dollar aan de Prijs is, zal de Export waarschijnlijk stil vallen met die goedkope Euro concurrentie. De varkenscyclus in aktie! 

Of registreer je om te kunnen reageren.