Varkenshouderij

Nieuws 2240 x bekeken 3 reacties

Aanhoudingen in onderzoek naar 'omkatten' varkensvlees

Den Haag - De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft dinsdag 17 en woensdag 18 maart in de provincie Zuid-Holland twee verdachten aangehouden op verdenking van het 'omkatten' van voedsel. Zij zijn in verzekering gesteld voor verhoor.

Uit onderzoek van de NVWA-IOD blijkt dat de verdachten bevroren varkensvlees naar Nederland importeerden vanuit Brazilië en Duitsland. Het vlees werd in Nederland afgedekt met dozen bevroren patat. Vervolgens wilden zij de hele lading vermoedelijk als patat naar Rusland exporteren. Ze zouden de vervoersdocumenten hebben vervalst.
Nadere informatie wil de NVWA in dit stadium niet verstrekken.

Laatste reacties

  • Biggemans


    Katten in dozen patat ??

  • evanderpasch1


    Zoiets noemen ze ilegaal importeren ipv omkatten

  • W Geverink

    Paardevlees ging van hier uit naar Europa en veranderde daar in rundvlees. Dat is omkatten. Dat was goede handel want voor die paarden werd zo goed als niets betaald. 

Of registreer je om te kunnen reageren.