Varkenshouderij

Nieuws 1744 x bekeken 2 reacties

30 procent Duitse varkenshouders stapt in Initiative Tierwohl

Frankfurt am Main - Aan het binnenkort beginnende Duitse dierenwelzijnsprogramma Initiative Tierwohl gaat zo'n 30 procent van de varkenshouders deelnemen.

Dat schat landbouwbevorderingsmaatschappij DLG aan de hand van een enquête onder ondernemers in haar forum van topbedrijven (DLG-Forum Spitzenbetriebe Schwein). De deelnemers in spe hebben om aan de eisen van het programma te voldoen al flink geïnvesteerd, per bedrijf tot €70.000, aldus DLG.

Het programma voorziet in toeslagen op de vleesprijs naar rato van de invulling van de eisen. De toeslagen worden gefinancierd door de grote supermarktketens, die daarvoor alle vleesprijzen iets verhogen ongeacht of het om vlees van deelnemende bedrijven gaat of niet. Voorlopig kunnen alleen Duitse bedrijven meedoen, hoewel de Nederlandse en Deense varkenshoudersorganisatie NVV en LDS daartegen protest hebben aangetekend bij Europees mededingingscommissaris Marianne Vestager.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Verschil met Nederland , de Duitse varkenshouder wordt betaalt voor boven Europese eisen en de Nederlandse varkenshouder wordt voor dat boven Europees deel uitgebuit.

  • Snel

    Tierwohl producten niet in Nederland toelaten bij de Aldi en Lidl

Of registreer je om te kunnen reageren.