Varkenshouderij

Nieuws

Zweedse varkensvleesproductie stabiliseert

Jönköping - De varkensvleesproductie in Zweden heeft zich vorig jaar na een reeks jaren met een dalende productie nagenoeg gestabiliseerd.

Volgens cijfers van de rijksdienst landbouw (Jordbruksverket) werden weliswaar iets minder vleesvarkens geslacht, maar groeide de vleesproductie toch een fractie, namelijk van 223.570 ton in 2013 naar 224.050 ton. Het volume aan de haak gebrachte vleesvarkens was met 2,47 miljoen enkele duizenden dieren kleiner.

De vleeskuikenproductie hield de groei van de afgelopen jaren vast en steeg naar 61.000 ton tegen 57.000 ton in het voorafgaande jaar. Er werden 42,5 miljoen kuikens geslacht, 0,6 miljoen meer. De kalkoenenhouderij vertoont een teruglopende tendens.

Of registreer je om te kunnen reageren.