Varkenshouderij

Nieuws

VVD kritisch over maatregelen varkensvlees

Den Haag – De VVD is zeer kritisch op de openstelling van de particuliere opslag voor varkensvlees. VVD-Kamerlid Helma Lodders roept staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) via Kamervragen op zich krachtig te verzetten tegen de regeling.

Lodders vindt het vreemd dat Eurocommissaris Phil Hogan de regeling juist nu openstelt, nu de varkensprijzen stijgen. Ze vreest een negatief effect op de markt door de regeling, omdat deze weinig flexibel is als het gaat om periode waarin het varkensvlees opgeslagen mag worden en welke stukken varkensvlees voor de opslagregeling in aanmerking komt.

Lodders wil weten in welke mate de Nederlandse varkenssector gebruik gaat maken van de regeling en wat de financiële gevolgen van de openstelling van de PO-regeling zijn voor de begroting van de EU en voor Nederland.

De politica vindt dat de regeling geen rekening houdt met de mogelijkheden die er zijn om bepaalde delen van het varken wel te vermarkten. Ook wordt er volgens haar geen rekening gehouden met seizoenen en festiviteiten die van invloed kunnen zijn op de consumptie van varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.