Varkenshouderij

Nieuws 2796 x bekeken 1 reactie

Tönnies en Westfleisch heersen in Duitsland

Münster - De sterke groei van het aantal varkensslachtingen de afgelopen jaren in Duitsland komt vrijwel geheel voor rekening van twee vleesbedrijven: Tönnies Fleisch en de coöperatieve vleesverwerker Westfleisch.

Dit blijkt uit een analyse van de Duitse varkensvakbond ISN. De Duitse slachterijen verwerkten afgelopen jaar 58,73 miljoen varkens. Ten opzichte van 2004 zijn dat er 12,3 miljoen meer. In de periode vanaf 2004 nam bij Tönnies het aantal varkensslachtingen met 8,7 miljoen dieren toe. Westfleisch pluste met 2,4 miljoen varkens. Samen is dit goed voor 90 procent van de toename van het aantal slachtingen in de afgelopen tien jaar. De overige vleesbedrijven slachtten gezamenlijk 1,2 miljoen varkens meer in die periode.

Bij ISN vragen ze zich hardop af of Tönnies en Westfleisch geen concurrentie ervaren.

Eén reactie

  • sturk

    Tönnies wordt gewoon goed en slim geleid. Deze mensen weten wat vlees verwerken inhoud en doet dat met een zeer platte organisatie en volle fabrieken niks 70 % haken benutting. Zoals Vion gisteren berichte.
    Westfleisch komt als coöperatie goed op een tweede plaats en is druk doende om de zaak onder controle te krijgen. Wat ze aardig begint de lukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.