Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

NVV zet in op lokale belangenbehartiging

Barneveld - In de nabije toekomst wil de NVV zich meer richten op lokale belangenbehartiging. Daar worden in toenemende mate de belangrijkste besluiten voor varkenshouders genomen. Dat schrijft NVV voorzitter Ingrid Jansen in ledenblad 'De Trog'.

Als voorbeelden noemt Jansen het wetsvoorstel Dieraantallen en Volksgezondheid en de Algemene Maatregel van Bestuur om ruimte te geven aan decentrale overheden om duurzaamheids- en gezondheidsregels te kunnen opnemen in verordeningen. Deze ontwikkelingen leiden er volgens Jansen toe dat provincies en gemeenten steeds meer ruimte krijgen om aanvullende eisen te stellen. Een voorbeeld daarvan is de Brabantse Zorgvuldigheidsscore. Tegen die extra regelgeving is de vakbond recentelijk een juridische procedure gestart.

Eén reactie

  • Tearpoal

    Het belang van lokale belangenbehartiging is er al geruime tijd, maar de regiobestuurders mochten tot op heden deze werkzaamheden voor nop verrichten. Als er een fatsoenlijke vergoeding voor komt zal dit ongetwijfeld nut hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.