Varkenshouderij

Nieuws

Minister spreekt winkels aan over varkensvlees

Parijs – De Franse minister voor landbouw Stéphane le Foll heeft de grote supermarkten aangesproken op hun verantwoordelijkheid tegenover de varkenssector in zijn land, die in grote problemen verkeert.

Hij vindt dat de winkeliers 'ernstig rekening moet houden met die problemen' tijdens de lopende onderhandelingen over de inkoopprijzen. Le Foll wil bovendien dat er een onderzoek komt naar mogelijke fraude bij de herkomstvermelding op varkensvlees en daarvan gemaakte producten. ''Alle betrokkenen in de keten moeten ervoor zorgen dat er op korte termijn een vooruitzicht komt op prijzen die meer rekening houden met de economische exploitatie van de varkensbedrijven. Daarnaast moet meer waarde worden toegekend aan de Franse origine van de producten.''

Of registreer je om te kunnen reageren.