Varkenshouderij

Nieuws 1288 x bekeken 4 reacties

MRSA gevonden in Britse varkens

York – In Groot-Brittannië is voor het eerst MRSA aangetroffen in varkens.

Tot nu toe kwam de zogenaamde veevariant van de ziekte wel voor in andere Europese landen, maar gingen de Britten er nog steeds prat op dat ze MRSA-vrij waren. De diergeneeskundige dienst APHA heeft bevestigd dat de ziekte oorspronkelijk werd geconstateerd bij twee tien dagen oude biggen op een mesterij in het oosten van Engeland. Volgens de dienst zijn zestig dieren besmet waarvan er inmiddels zes zijn overleden.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Varkens besmet door MRSA afkomstig van mensen misschien?

 • Burnetti

  Beste W.v.G. het gaat om veegerelateerde MRSA. Dragerschap hiervan komt voor bij veehouders en slachthuispersoneel. Binnen de keten dus.

 • alco1

  Zijn veehouders en slachthuis personeel geen mensen?

 • w v gemert

  Burnetti, voor de zoveelste keer u weet het. England is toch een eiland, worden geen varkens ingevoerd, dus als alle varkens een jaar geleden negatief waren,en geen varkens ingevoerd zijn , hoe zijn die dan besmet geraakt , mijnheer de slimmerik ?? Het lijkt mij niet onmogelijk via de mens die de hele wereld rond reist .

Of registreer je om te kunnen reageren.