Varkenshouderij

Nieuws

Geen vergunning voor Britse megafarm

Foston – De Britse milieudienst Environment Agency heeft een vergunning voor een varkenshouderij met 24.500 dieren geweigerd. Volgens de dienst zou het varkensbedrijf te veel stank veroorzaken in de omgeving. De Environment Agency heeft er vier jaar over gedaan om tot haar beslissing te komen.

Het plan voor de mega-boerderij in Foston in Midden-Engeland leidde ook tot veel verzet van omwonenden en anderen. Een petitie om de vergunning te weigeren, werd door meer dan 38.000 mensen ondertekend. Ondanks de problemen met de milieuvergunning wil Midland Pig Producers toch doorgaan met de verdere procedure bij de regionale overheid. De in Midland Pig Producers verenigde varkenshouders willen veertien stallen bouwen en op het bedrijf ook een vergistings- en een gasinstallatie voor de mest neerzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.