Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Denen brengen meer biggen op de markt

Kopenhagen - De Deense zeugenstapel groeit licht. Volgens de januaritelling van het centrale statistiekbureau in Kopenhagen (Danmarks Statistik) staan er 1,046 miljoen zeugen in de stallen, 1 procent meer dan een jaar geleden.

Ten opzichte van de oktobertelling is sprake van een groei van 1,75 procent. Ook de biggenstapel groeit. Het aantal gespeende biggen nam toe met 6,6 procent. De vleesvarkensstapel slonk bekeken over het kalenderjaar 2014 met 1,3 procent. De ontwikkeling hangt samen met de toenemende export van biggen. Danmarks Statistik becijfert deze op 11,3 miljoen dieren tegen 10,1 miljoen in 2013, een groei met krap 12 procent. Varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter zag de export volgens haar cijfers toenemen met 19 procent, namelijk van 9,38 miljoen biggen in 2013 naar 11,15 miljoen.

Laatste reacties

  • M. Taken

    1 miljoen zeugen, 11 miljoen biggen geexporteerd. Dat is ruim 35% over produktie. Hoe ziek is dat. Nu maar hopen dat er geen ziekte uitbreekt en denemarken duitsland niet in mag met beladen varkenstransporten

  • brabantsduitserke

    de meeste biggen uit denemarken gaan naar polen. Men ziet hier de goeie professionele mesterijen kiezen steeds vaker voor kwaliteit en zakenpartners
    voor lange termijn.Daar voldoen de denen steeds minder aan .

Of registreer je om te kunnen reageren.