Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Clemens Tönnies: ik wil niet de berenkoning worden

Münster - De Duitse marktleider Tönnies Fleisch gaat terughoudender om met het slachten van beren.

Dat bleek onlangs op de jaarvergadering van de belangenbehartiger ISN. Eigenaar Clemens Tonnies: "Ik wil niet de berenkoning worden. We gaan niet vol op de rem staan met het beren slachten, maar willen de markt ook niet verder forceren."

In Münster werd nogmaals duidelijk dat slachterijen te maken hebben met afnemers die absoluut geen vlees van beren willen en dat de markt overvoerd is. Bij Vion merken ze dat dat ook. Godert Tegelberg, divisiemanager varkensvlees van Vion, vertelde op dezelfde vergadering dat hij in Nederland liever 10 procent minder beren zou hebben. Het percentage beren zit bij Vion nu op 40.

Laatste reacties

  • niet

    ja geef een plus op borgen is het zo geregeld!!!

  • alco1

    Ook weer zo'n ondoordachte move van onze LTO e.d. Zomaar in meegaan van een paar emotie schreeuwers.
    Ik kan me de discussie nog herinneren. Wij kunnen wel wat zeggen, maar de klant dwingt ons.

Of registreer je om te kunnen reageren.