Varkenshouderij

Nieuws 1959 x bekeken 2 reacties

Brucellose op varkensbedrijf in Zuid-Duitsland

Biberach - Op een varkensbedrijf in het Zuid-Duitse Berkheim in Baden-Württemberg is brucellose vastgesteld.

Dat heeft het Kreisveterinäramt Biberach bekendgemaakt. Op het bedrijf bleken 32 van de 300 dieren tellende varkensstapel aangestoken te zijn door de bacterie. Nader onderzoek naar de bron leverde op dat de bacterie waarschijnlijk is ingesleept via de aankoop van varkens van een bedrijf in het Noord-Duitse Meckelenburg-Voor-Pommeren. Het bedrijf in Berkheim, het contactbedrijf in laatstgenoemde deelstaat en nog een tweede contactbedrijf  in de buurt van Berkheim zijn gesloten voor verkeer van onbevoegde personen. Volgens de voorschriften moeten de geïnfecteerde varkens en de varkens die van besmetting verdacht worden zo snel mogelijk worden geruimd. Corr

Laatste reacties

  • John*

    straathof biggen?

  • Tiens

    Tss, wat is dat nu voor een opmerking?

Of registreer je om te kunnen reageren.