Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Britse winkels blijven trouw aan eigen vlees

Londen – Ondanks de grote hoeveelheid goedkoop varkensvlees in Europese opslagruimten blijven de Britse supermarkten trouw aan de belofte om zo veel mogelijk Brits vlees te kopen. Die belofte deden ze na het paardenvleesschandaal. Het aandeel Brits varkensvlees is zelfs iets hoger dan een maand geleden, wat een felicitatie waard is.

Dat stelt de National Pig Association (NPA) in Porkwatch, zijn maandelijks overzicht van de herkomst van varkensvlees en daarvan gemaakte producten bij de grote supermarkten.

Zeven van die bedrijven, waaronder Aldi, Co-op en Sainsbury's, verkopen nog altijd uitsluitend varkensvlees uit eigen land. Bij Lidl en marktleider Tesco is het aantal iets teruggelopen maar 'overall' neemt Brits bij varkensvlees nog altijd 83 procent voor zijn rekening. ''Dat is een opmerkelijke prestatie gezien het feit dat de overvloed op het Europese vasteland tot een prijsverschil van bijna 50 cent per kilo heeft geleid.''

Uit de waarnemingen van NPA-leden blijkt echter wel dat de winkeliers bij bacon en ham meer in de verleiding zijn gekomen om elders goedkoper in te kopen. Het aandeel Brits bij bacon lag in december 6 procent lager dan een maand eerder, terwijl dat bij ham 2 procent is. Vergeleken bij een jaar geleden is het aandeel Britse ham echter nog altijd 3 procent hoger.

Eén reactie

  • trijnie

    Moesten ze hier in Nederland ook doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.