Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Beursprijs varkens stijgt 3 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 3 cent naar €1,28 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de beursprijs in de afgelopen drie weken gemiddeld 3 cent per week gestegen. De prijsstijging voor de biggen wordt in de komende week geraamd op €1,50 per stuk.

De Duitse internetvarkensbeurs steeg op vrijdagmiddag met 2 cent naar €1,41 per kilo geslacht gewicht. Ook het Nederlandse vleesconcern Hilckmann maakte eerder vandaag een prijsstijging bekend van 2 cent naar €1,30 per kilo geslacht gewicht.

De definitieve beursprijs voor biggen steeg afgelopen week met €2 naar €27,50 per stuk. Voor de komende week gaan de biggenhandelaren uit van een verdere stijging met €1,50 naar €29 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • porky8

  Op naar de 2 euro

 • John*

  zal moeilijk worden.. als er contracten zijn gesloten voor een half jaar op basis van 1,5 euro... Maar stel de partijen die zulke contracten sluiten komen zonder varkens te zitten wat zal er dan de volgende ronde gebeuren als er afspraken gemaakt worden?

 • fvdboomen1

  alweer omhoog,het moet niet gekker worden,grt w verdonschot

 • Jan Veltkamp

  Als we rekening houden met hoever de koers van de Euro in de afglopen 2 maand gezakt is dan blijven de prijsverhoging ver achter. Ik hoop dat dit komt door een na-ijl effekt (tijd tussen verkoop en levering) en dat de echte prijs verhoging nog moet komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.