Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Beursprijs varkens plus 6 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is met 6 cent verhoogd naar €1,39 per kilo. Daarmee ligt de prijs nu 20 cent hoger dan begin dit jaar. Vleesconcern Hilckmann verhoogde zijn notering ook met 6 cent en komt nu uit op €1,42 per kilo geslacht gewicht.

De Duitse Vereinigungspreis en de Duitse slachterijen hadden deze week er nog iets meer vaart in met een prijsverhoging van 7 cent naar €1,47 per kilo geslacht gewicht. De prijsstijging in Duitsland komt daarmee op 19 cent. De verwachting is echter dat de slachterijen nu wat temporiseren wat de prijsverhoging betreft om zodoende de prijsstijging aan de inkoopkant door te kunnen schuiven naar de afzetkant, waar de prijzen toch wat minder zijn gestegen.

Dat laatste is ook te zien aan de prijsontwikkeling op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs. De twee veilingen van afgelopen week leverden nog prijsverhogingen op van elk 1 cent per kilo naar gemiddeld €1,52 per kilo geslacht gewicht. De prijzen op deze varkensbeurs zijn dit jaar 21 cent gestegen.

In het kielzog van de varkensprijs gaat ook de biggenprijs omhoog. Voor de komende week verwachten biggenhandelaren een prijsstijging van€3 per big. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €35 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • BoB de Bakker

    Iedereen deed een plas en alles bleef zoals het was.

  • joannes

    Nog even op een houtje bijten en de Russiche Boycot is vergeten en vergeven. De Markt volgt altijd de gemiddelde EU kostprijs! En met een hopelijk zonnige Pasen, kan de Barbeque misschien voor een vroege voorjaars Bonus zorgen. Het zijn die varkens die als Big in ieder geval niet te veel gekost hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.