Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Afrikaanse varkenspest gevonden in Polen

Parijs - In Polen is een nieuw geval van Afrikaanse varkenspest geconstateerd in het dorp Pucilki, dicht bij de grens met Wit-Rusland. Het virus is gevonden op een particulier adres waar zeven varkens worden gehouden.

Dit heeft werelddiergezonheidsorganisatie OIE meegedeeld. In de regio is het virus al eerder aangetoond bij wilde zwijnen. Vorig jaar zijn 29 gevallen gemeld van wilde zwijnen die besmet waren met het Afrikaanse varkenspestvirus. Het is nu de derde keer dat er een uitbraak wordt gemeld bij een zogenoemde 'backyard farm'.

Vanwege het aantreffen van het virus in Polen, en eerder ook in Litouwen en de Baltische staten, besloot Rusland vorig jaar de grenzen voor Europees varkensvlees te sluiten.

Eén reactie

  • w v gemert

    Laten wij in Nederland vooral de weg vrij maken voor de wilde zwijnen, de nul optie is al een aanfluiting. Uitbraak dan niet liggen emmeren Den Haag maar direct schadeloos stelling van getroffen varkenshouders. Ander afspraken nakomen en schieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.