Varkenshouderij

Nieuws 5360 x bekeken

Wakker Dier wint Pinokkio Award NVV

Wakker Dier is de winnaar van de Pinokkio 2015 Award. De dierenwelzijnsorganisatie kreeg 77,9% van de stemmen.

Hiermee is de organisatie verkozen tot de groepering die het minst vaak de waarheid vertelt over de Nederlandse veehouderij en vleesindustrie. De verkiezing is georganiseerd door de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

Vegetarische Slager en PvdD

Als tweede werd de Vegetarische Slager gekozen, met 5,6% van de stemmen. Als derde eindigden de Partij voor de Dieren (PvdD) en AvroTros Radar met 4,9% van de stemmen. Zembla, Varkens in Nood en Milieudefensie kregen elk ruim 2% van de stemmen. Iets meer dan 1.600 mensen brachten een stem uit.

NVV-voorzitter overhandigt prijs

NVV-voorzitter Ingrid Jansen en pr-medewerkster Caroline van de Plas overhandigden de Pinokkio Award dinsdagmiddag aan Wakker Dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.