Varkenshouderij

Nieuws

Varkenspestalarm in Denemarken

Wegens een mogelijk geval van varkenspest is de slachterij van Danish Crown in het Deense Herning woensdagmiddag door de veterinaire autoriteit gesloten voor alle in- en uitgaand personen- en goederenverkeer.

De productie is tot nader order stilgelegd. De verdenking ontstond omdat in een veetransportwagen bij de slachterij een dood varken werd aangetroffen. De autoriteit onderzoekt nu in hoeverre de verdenking terecht is, een normale procedure in dit soort gevallen. De laatste keer dat in Denemarken varkenspest de kop opstak was overigens in 1933.

De slachterij in Herning behoort tot de grotere productiestandplaatsen van Danish Crown. Hier worden per jaar een slordige 1,3 miljoen varkens aan de haak gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.