Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Varkenshouderij Duitsland slinkt

De varkensstapel in Duitsland slinkt, evenals het aantal bedrijven. Volgens de novembertelling van het Statistische Bundesamt staan er krap 27,54 miljoen varkens in de stallen.

Dat zijn er tegen de 804.000 minder dan een jaar eerder en komt neer op een afname van 2,8%. De laatste keer dat de varkensstapel deze geringe omvang had was in 2011, aldus de statistici. De zeugenstapel slonk afzonderlijk bekeken bovendien met 4% naar ruim 1,97 miljoen dieren. Het aantal zeugenhoudende bedrijven daalde met 5,4% naar 9.600. Het totale aantal varkensbedrijven nam met 4,2% af naar 25.700.

Laatste reacties

  • paulien.gankema

    Hoe komt dat, dat de Duitse varkensstapel slinkt, Wim?

  • w.verseput1

    Dat zeggen de statistici er niet bij. Mijn bescheiden visie is dat het deels om de gebruikelijke structuurontwikkeling gaat en deels om een zekere sanering vanwege de verliezen die er in de sector worden geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.