Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Nieuwe arbeidsvoorwaarden voor controleurs klepkeuring

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft minimumeisen opgesteld voor de werkomstandigheden bij een klepkeuring. Dat werd bekend gemaakt in een brief aan het sectoroverleg Levend Vee.

De keurplek moet allereerst voldoen aan de arbo-wetgeving, een schone harde ondergrond hebben die niet glad is. Verder moet voldoende licht aanwezig zijn en moet de werkplek beschutting bieden tegen extreem weer. Er moet een schone en verlichte ruimte voorhanden zijn met een stoel en tafel om de administratie te kunnen doen. Voor keuringen die meer dan 2 uur duren moet een toilet beschikbaar zijn. Dit dient schoon en goed verlicht te zijn. Er moet voldoende toiletpapier zijn en mogelijkheid om handen met zeep te wassen en af te drogen. Met ingang van 1 januari moeten alle bedrijven aan deze eisen voldoen. Is dit niet het geval, dan kan de controlerend ambtenaar besluiten de werkzaamheden af te breken.

Laatste reacties

  • putten

    mag je er dan ook een schoteltje bij zetten voor de onkosten?

  • maatje 1904

    Wat een grenzeloze arogantie van deze dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.