Varkenshouderij

Nieuws

Nieuwe QS-eisen geen probleem voor Nederland

De eis van het Duitse QS-kwaliteitssysteem (Qualität und Sicherheit) dat met ingang van 1 januari ook varkenstransporteurs QS-waardig moeten zijn, levert geen noemenswaardige problemen op voor Nederland.

Dat zegt Cees Oostrom, voorzitter sectorcommissie Varkens- en biggenhandel, van Vee en Logistiek Nederland. "De meeste van onze leden die naar Duitsland rijden, hebben een QS-certificaat", laat hij weten.

Certificaat

Vee en Logistiek Nederland adviseerde de leden eerder dit jaar om het certificaat aan te vragen. Vlees van varkens die niet worden aangeleverd door een QS-gecertificeerde  transporteur, mag vanaf 1 januari niet meer onder het keurmerk worden verkocht. Varkenshouders kunnen op de website van het kwaliteitssysteem zien welke transporteurs QS gecertificeerd zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.