Varkenshouderij

Nieuws

Handel in varkensrechten loopt goed door

Veel varkenshouders hebben gewacht met het leasen van varkensrechten. De handel in varkensrechten vindt dit jaar dan ook zoals gewoonlijk plaats op het allerlaatste moment.

Bemiddelaars in gebied Overig geven aan dat zij het in de afgelopen weken druk hebben gehad met het verleasen van de rechten. Ook op dit moment is er nog volop handel in gebied Overig. Voor leaserechten wordt daar €6 betaald en voor koop €56. In gebied Oost loopt de handel rustig door en is de leasemarkt in evenwicht, met prijzen tussen €5,00 en €5,50.

Veel vraag

De prijs van leaserechten in gebied Zuid is opgelopen naar €11,50. Er is veel vraag naar rechten terwijl er niet al te veel aanbod is.

Bemiddelaars geven aan dat varkenshouders graag de boekhouding sluitend willen maken nu er vaker controles zijn op de aanwezige varkens en varkensrechten.

Onzekerheid

Ook in de varkenshouderij is er wel wat te merken van de onzekerheid rondom fosfaatrechten in de melkveehouderij. Varkenshouders die rechten kunnen missen willen nu nog niet verkopen en kiezen veelal voor verleasen.

Of registreer je om te kunnen reageren.