Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Geen hogere prijs voor boze varkensboeren

Vleesverwerker Vion gaat niet in op de eis van de actiegroep Eerlijke Prijs Agra om volgende week de varkensprijs te verhogen.

Dat Vion niet ingaat op de eisen van de actiegroep, blijkt na een gesprek donderdagochtend 10 december tussen de Vion-top en leden van de actiegroep. Dat verklaart Willy Wolfkamp van Eerlijke Prijs Agra.

'Stel dat Vion de week erop 6 cent van de prijs af doet'

Wolkamp legt uit dat hij het niet durfde voor volgende week een prijsverhoging van 3 cent per kilo geslacht-gewicht af te dwingen. Wolfkamp: "In het slechtste geval besluit Vion de week daarop 6 cent van de prijs af te doen. Dan ben je verder van huis. Ook de Duitse slachterijen laten doorschemeren tot 6 januari 2016 de varkensprijs onveranderd te houden. Alles bij elkaar opgeteld houdt ons dat tegen om voor de komende week een prijsverhoging af te dwingen."

De actiegroep schrok ervoor terug om voor volgende week 3 cent extra te eisen: "In het ergste geval doet Vion de week erna dan 6 cent van de prijs af."

'Nederland loopt voorop bij prijsdalingen en achteraan bij stijgingen'

Desondanks blijft Wolfkamp van mening dat de varkensmarkt een kleine prijsstijging toelaat. Hij zegt het jammer te vinden dat het niet lukte om een paar cent per kilo extra voor de varkens te beuren. Wolfkamp: "Het is een kwestie van vraag en aanbod. Maar Nederland loopt voorop bij prijsdalingen en komt achteraan bij prijsstijgingen."

Bekijk ook Varkenshouders zien af van Vion-blokkade.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  goed zo willie, terug je hok in, en blijf daar maar zitten. wij heben de pov, laat die maar iets ondernemen, verdeel en heers , dat is wat jij doet, en wat de slachterije willen

 • WT

  Willy schreeuwt altijd al om aandacht, deze clown hoort
  in een circus voor kleine kinderen. Willy, bedankt dat je de varkensboeren weer belachelijk hebt gemaakt.

 • exvarkensboer1

  de sector is failliet, ziet u dat niet

 • gertke

  Na afloop toch wel excuus aangeboden mag ik hopen?

 • evanderpasch1

  de boeren hierboven zijn het dus eens met de margeverdeling in de keten?

 • Biggemans

  geen varkensopgave via farmingnet meer doen, dat helpt veel beter.
  Dat is geen loos dreigement (sorry willy), maar realiteit.
  Zo weten ze nooit hoeveel varkens er boven de markt hangen, maakt ze onzeker, en ze moeten ze hebben, dus gaan ze op zoek.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.