Eric Douma. Foto: Roel Dijkstra VarkensNieuws

Douma: kiezen voor collectieve koers

De tijd van individualisme in de varkenshouderij is voorbij. Het is noodzakelijk om als collectief verder te gaan in de toekomst. Dat schrijft varkensvoorman Eric Douma in de nieuwsbrief van LTO-Noord.

Douma: “Deze systeemwijziging is nodig om de weg naar een vitale toekomst open te houden voor de varkenshouderij. wij zullen als varkenshouder onvoorwaardelijk en vasthoudend moeten kiezen voor een strakke, collectieve koers.”

Varkenshouder aan het roer

Douma pleit met de producentenorganisatie POV voor een vitale varkenshouderij met de varkenshouder aan het roer. Dit is volgens hem de springplank voor sterke afzetketens voor op de West-Europese markt en de wereldmarkt.

De toekomstige koers verlangt betrokkenheid en inzet, stelt de voorman. “We zijn hiermee niet in een paar maanden klaar, maar we moeten de komende maand de omslag wel gaan maken.”

Afspraken maken buiten varkenssector

Douma zet in op heldere afspraken maken met de overheid, financiële sector, ketenpartners en de periferie. De kostprijs moet omlaag en opbrengstverhoging via eerlijke verdienmodellen moet een feit worden, vindt hij. De varkenshouder mag niet langer het sluitstuk blijven van de keten en de maatschappij, is zijn inzet.

Beheer
WP Admin