Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs zakt opnieuw fors

De varkensprijzen in Nederland en Duitsland zijn opnieuw fors gedaald. Het aanbod aan slachtrijpe varkens blijft ruim en de marges op de verkoop van varkensvleesproducten worden steeds kleiner. Dat drukt de varkensprijzen naar beneden.

De Vereinigungspreis zakte met 5 cent naar €1,33 per kilo geslacht gewicht. De varkensnoteringen van slachterijen Tönnies en Vion GmbH gingen met 6 cent onderuit naar €1,32 per kilo.De prijsontwikkelingen in de Duitse markt hebben effect op de Nederlandse markt. De varkensprijs van Compaxo zakte met 4 cent naar €1,32 per kilo. Van Rooi Meat komt na een verlaging met 3 cent ook uit op €1,32 per kilo geslacht gewicht. Hilckmann, dat normaal gesproken voor of in het weekend zijn nieuwe varkensprijs bekend maakt, heeft deze week moeite met het vaststellen van de varkensprijs. Vooralsnog heeft het concern uit Nijmegen nog geen prijs vastgesteld.

Minder slachtingen

Het aanbod aan slachtrijpe varkens blijft ruim bij onze oosterburen. Het Duitse landbouwministerie BLE registreerde weliswaar wat minder slachtingen in week 44, nog altijd ligt het aantal slachtingen boven de 1 miljoen. Ook in Nederland nog altijd veel varkens geslacht. Uit cijfers van rijksdienst RVO.nl blijkt dat in week 43 310.000 varkens aan de haak werden gehangen.

Samen met de moeizame afzet van de verschillende varkensvleesproducten zorgt het ruime aanbod voor druk op varkensprijzen. Naar volgende week toe staan de Nederlandse onder hoogspanning.

Prognose: varkensprijzen onder druk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.