Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs dwarsboomt biggenmarkt

De biggenmarkt komt maar niet van het lage niveau af. De afgelopen weken was er de hoop dat prijzen omhoog zouden kunnen, maar na de prijsverlagingen in de varkensmarkt lijkt herstel langer op zich te laten wachten.

In de voorgaande jaren gingen de biggenprijzen aan het einde van het jaar omhoog, maar die ontwikkeling blijft voorlopig uit. De bodem in de biggenmarkt lijkt echter wel te zijn bereikt.

Uitstel in Duitsland

Nederlandse vleesvarkenshouders leggen hun stallen weer vlot vol. Het ruime aanbod aan biggen wordt hierdoor al wel wat kleiner, maar met name buitenlandse mesters leggen de dieren niet graag op. Hierdoor stagneert het teruglopen van het ruime aanbod aan biggen. Met name mesters in Duitsland stellen het opleggen van biggen uit, omdat ze met de huidige varkensprijzen te weinig rendement kunnen behalen.

BPP

De Duitse Nord-West-notering kwam dan ook niet van zijn plek en komt nog altijd uit op €33 per big. Deze prijs ligt al weken op dit niveau. Medio september veranderde de prijs voor het laatst. De BestPigletPrice kwam maandag opnieuw niet van zijn plek en komt uit op €30,50 per big. Ook de biggenprijzen in Italië en Spanje kwamen niet van hun plek.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.