Varkenshouderij

Nieuws

Rusland importeert minder en produceert meer

Rusland importeert steeds minder varkensvlees. In de periode tussen januari en september 2015 werd er 237.200 varkensvlees geïmporteerd, dit is 24,3% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit statistische cijfers van het bureau van de statistiek in Rusland.

Terwijl door de ingestelde boycot de import steeds minder wordt, stijgt de binnenlandse productie. Het aantal varkens in Rusland per 1 oktober 2015 is vastgesteld op 22.248 miljoen stuks, een groei van 7,4% in 2015. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is het aantal varkens op kleinere bedrijven verminderd, maar op de grotere bedrijven steeg het aantal varkens met 11,5%. De totale productie van varkensvlees in Rusland van januari tot september is 1,991 miljoen ton geslacht gewicht. Een stijging van 4,8%, ten opzichte van 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.