Varkenshouderij

Nieuws

Robuustere biggen met kengetal TWI

Topigs Norsvin heeft in Duitsland een nieuw dierwelzijnskengetal ontwikkeld om varkenshouders de mogelijkheid te geven om Pietrain eindberen te selecteren die extra robuuste nakomelingen geven.

De Topigs Norsvin Welfare Index (TWI) is ontwikkeld door Topigs Norsvin Duitsland en is tot op heden alleen in Duitsland ingevoerd. Varkenshouders kunnen met de index een SNW Pietrain Selekt (Top Pi) eindbeer kiezen die extra robuuste nakomelingen geven door genetische selectie.

Het doel van de index is om gezondere varkens te krijgen en hierdoor minder slachtafwijkingen. Het is nog niet duidelijk of het kengetal TWI voor andere landen dan Duitsland op de markt komt. De TWI is ontstaan uit het analyseren van meer dan 90.000 slachtdata afgelopen jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.