Varkenshouderij

Nieuws 7 reactieslaatste update:19 nov 2015

Recordaanbod vleesvarkens, retail pakt de winst

Duitsland stevent af op record met geslachte vleesvarkens. Zo dalen varkensprijzen. Dat is feest voor de retail, want die laat consumenten niet minder betalen.

De Duitse varkenssector koerst rechtstreeks af op een record. Het ziet er namelijk naar uit dat in dat land dit jaar voor het eerst meer dan 60 miljoen varkens aan de haak komen. Dat verwacht marktexpert Albert Hortmann-Scholten van de Landwirtschaftskammer in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Duitsland slacht ruim miljoen varkens per week

Tot dusver ligt het aantal geslachte varkens in 1,4 procent hoger dan vorig jaar. De laatste weken slacht men in Duitsland meer dan een miljoen varkens per week. De gevolgen voor de prijs zijn duidelijk: die zakt.

Weinig perspectief in varkensmarkt

Veel perspectief is er met deze ontwikkelingen niet in de varkensmarkt. Het gaat richting het eind van het jaar. De feestdagen geven vaak extra prijsdruk, betoogt Hortmann-Scholten.

Retail profiteert van lage varkensprijzen

De retail profiteert van de lage varkensprijzen. Aan de kassa wordt de lage varkensprijs namelijk niet aan de consument doorgegeven, stelt Hortmann-Scholten vast.

Laatste reacties

 • KGB

  Er moeten minder varkens komen,begint met minder biggen. rond 40 euro bij opleg betalen in vaste koppelingen,en die zijn er veel, is gewoon teveel.....beter een snelle sanering dan doormodderen.

 • Jan Brabant

  Alles is in Nederland gericht op technisch goed draaien dat wordt keer op keer verkondigt. 30 biggen nee joh 40 is de volgende standaard.
  Het zou over een verdienmodel moeten gaan al die artikelen hier. Zoals hierboven al wordt geschetst de retail gaat niet goedkoper verkopen in de winkel dus daar hoeven wij niets van te verwachten.

 • PEPPEL

  dus toch de fosfaat schotten tijdelijk weg

 • Knorretjes

  Die 40euro wordt weinig betaald op dit moment dan pakt de handelaar toch een euro 2-3 teveel op de koppels.

  Verdienmodel moet inderdaad belangrijker zijn dan aantallen biggen. Zelf hoef ik er geen 30, liever minder arbeid makkelijker draaien en goedkoper voer en makkelijk 125% voerwinst.

 • John*

  met de stijging van de biggenproductie is de kostprijs per kg./vlees een 10 tot 12 cent gedaald. we zitten alleen onszelf er mee in de weg.

 • kip

  Wat ook zo laf is is dat consumenten nog evenveel betalen dus er wordt daar wel veel geld aangewonnen

 • evanderpasch1

  dus is het toch terecht om aktie te voeren

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.