Varkenshouderij

Nieuws

Export varkensvlees VS groeit 6%

Cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) geven aan dat de export van varkensvlees vanuit de Verenigde Staten (VS) in de maand september is gegroeid met 6%, goed voor 172.012 ton ten opzichte van vorig jaar.

De exportwaarde van varkensvlees daalde in september wel met 11%, maar steeg naar het hoogste niveau sinds mei dit jaar. Over de eerste negen maanden van dit jaar is de export vanuit de VS nog niet terug op het volumeniveau van 2014, maar laat een daling zien van 4% in volume, 1.58 miljoen ton, en een daling van 17% in waarde ten opzichte van 2014.

Vlees vooral naar Mexico

Het varkensvlees gaat vooral naar Mexico, de grootste afnemer van varkensvlees vanuit de VS, en kende slechts een volumegroei van 5% in de eerste negen maanden van 2015.

Piek in export naar Canada

De export van varkensvlees richting Canada kende wel een piek in september, hoewel dit nog steeds 5% onder het niveau van 2014 ligt met 148.669 ton. De export richting Zuid Korea is in de eerste negen maanden van 2015 met 34% gestegen ten opzichte van 2014, maar stabiliseerde zich in september.

Japan meest renderende afzetmarkt

De export van varkensvlees richting Japan is nog steeds de meest renderende afzetmarkt voor de VS met 314.760 ton varkensvlees, alhoewel de afzet met 12% daalde in de eerste negen maanden van 2015 ten opzichte van 2014.

De verwachting is dat de export vanuit de VS in de tweede helft van 2015 beter zal zijn dan in de eerste helft, mede door extra vraag vanuit China.

Of registreer je om te kunnen reageren.